Inspiration - Bakverk ♥
Prinsess cupcakes ♥
♥14-16 st
Ingredienser:
250 g smör
2,5 dl socker
1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk Dr. Oetker Bakpulver
100 g hackad vit choklad
100 g färska eller frysta hallon
Gör så här:
Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Rör ned äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
Rör försiktigt ned hallon och choklad.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda dem vid 180°C i 20-25 min. (Varmluftsugn 160°C).
Känn med sticka att muffinsen är klara, tiden varierar mellan olika ugnar. Låt muffinsen svalna innan de dekoreras.
Glasyr och dekoration:
3 dl florsocker
2-3 msk vatten
ev. några droppar grön eller röd hushållsfärg
Dr. Oetker Lillifee strössel
Dr. Oetker Lillifee dekorationsfigurer
Blanda samman florsocker med vatten och ev. karamellfärg till en slät smet. Glasera muffinsen med hjälp av sked.
Dekorera med figurer och strössel efter lust och fantasi!
Polkamaränger ♥
Ca 20 små/ 10 stora
Ingredienser:
5 äggvitor
3,25 dl strösocker
Smaksättning:
1 krm Dr. Oetker Pepparmintarom
några droppar Dr. Oetker Röd Hushållsfärg
Gör så här:
Sätt ugnen på 130 grader.
Smält socker och äggvita i vattenbad*, blandningen skall bli 65grader.
Vispa hårt med elvisp, det skall bli en seg vit massa.
Vänd ner pepparmintsarom och hushållsfärg så att det smeten blir marmorerad.
Klicka eller spritsa ut toppas på bakplåtspapperstäckt plåt.
Grädda på 130g i 40-60 minuter. De skall vara sega inuti och torra utanpå.
Tips: Blir mums att doppa botten i mörk choklad.
Byt ut färg och arom mot tex. jordgubbskulor, vaniljarom och smält choklad!
*Med vattenbad menas att man hettar upp vatten i en kastrull, på den ställer man en rostfri bunke i vilken tillagningen sker. Bunken måste täcka kastrullen helt, för
att inte ånga ska få kontakt med råvaran.
Maränger ♥
3 äggvitor
2,5 dl strösocker
½-1 tsk Dr. Oetker hushållsfärg
Vispa äggvitorna luftiga och styva tills bunken går att vända upp och ned utan att vitorna lossnar. Tillsätt soc♥ret lite i taget. Vispa tills marängen blir seg.
Dosera färgen på tesked och vänd ned den med hjälp av en "slickepott". Rör om tills marängen är jämnt färgad.
Det går bra att dela smeten i flera delar och färga i olika färger.
Använd en tesked och klicka ut marängen till små toppar på en plåt. Grädda i 45 minuter i 125°C.
Förvara marängerna i en lufttät burk.
Fynd från ICA, bak och avdelningen!
Servetter
Tema - Bestämt
Det blir helt klart rosa/vitt/grönt och rosor speciellt eftersom att jag såg nu att rosa/grönt (och blått) är vågens färger och att vågens blomma är ros - nu känns det givet! :)