Recept - Sugarpaste ♥
Sugarpaste
Gör så här
Värm upp i vattenbad, vatten och gelatin. Gelatinet ska lösa sig helt i vattnet, tillsätt kokosfett låt det smälta. Ta från spisen. Tillsätt vit sirap, glukos och Ev. smaksättning och karamellfärgen.
Häll upp florsocker i en stor skål och häll över den smälta gelatinvätskan. Man kan knåda för hand eller i hushållsmaskin. Om du knådar för hand, pudra arbetsytan med maizenamjöl eller florsocker.
Arbeta sockerpastan tills det blir en slät och inte för kladdig massa. Tillsätt mer florsocker om det behövs.
Tips: Försvara sockerpastan väl inplastad och i en lufttät behållare, i rumstemperatur.
Sockerpastan håller ungefär i en månad.
Ingredienser
1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
30 g kokosfett
60 ml vit sirap
60 ml glukos (finns att köpa på kakburken)
Ev. några droppar smaksättning och färg (brukar använda vanilj eller mandelextrakt)
600-700 g siktat florsocker
1 msk glycerin (finns att köpa på apotek)
Marshmallow fondat (sugarpaste)
Gör så här
Förbered arbetsytan genom att smörja med kokosfett.
Lägg marshmallows och vatten i en mikrosäker skål, smält ca 20 sek. Ta ut och rör ordentligt i massan. Upprepa detta tills alla marshmallows är helt smälta och mjuka.
Ta ut smälta marshmallows på arbetsytan, tillsätt florsocker och sirap. Och börja knåda tills massan blir mjuk och inte är klivigt.
Tips: Försvara marshmallow fondant väl inplastad och i en lufttät behållare, i rumstemperatur. Håller ungefär i 3 veckor.
Ingredienser
200g marshmallows
1 msk vatten
4 dl siktat florsocker
1-2 tsk vit sirap
Kokosfett
Sugarpaste
Gör så här
Värm upp i vattenbad, vatten och gelatin. Gelatinet ska lösa sig helt i vattnet, tillsätt kokosfett låt det smälta. Ta från spisen. Tillsätt vit sirap, glukos och Ev. smaksättning och karamellfärgen.
Häll upp florsocker i en stor skål och häll över den smälta gelatinvätskan. Man kan knåda för hand eller i hushållsmaskin. Om du knådar för hand, pudra arbetsytan med maizenamjöl eller florsocker.
Arbeta sockerpastan tills det blir en slät och inte för kladdig massa. Tillsätt mer florsocker om det behövs.
Tips: Försvara sockerpastan väl inplastad och i en lufttät behållare, i rumstemperatur.
Sockerpastan håller ungefär i en månad.
Ingredienser
1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
30 g kokosfett
60 ml vit sirap
60 ml glukos (finns att köpa på kakburken)
Ev. några droppar smaksättning och färg (brukar använda vanilj eller mandelextrakt)
600-700 g siktat florsocker
1 msk glycerin (finns att köpa på apotek)
Marshmallow fondat (sugarpaste)
Gör så här
Förbered arbetsytan genom att smörja med kokosfett.
Lägg marshmallows och vatten i en mikrosäker skål, smält ca 20 sek. Ta ut och rör ordentligt i massan. Upprepa detta tills alla marshmallows är helt smälta och mjuka.
Ta ut smälta marshmallows på arbetsytan, tillsätt florsocker och sirap. Och börja knåda tills massan blir mjuk och inte är klivigt.
Tips: Försvara marshmallow fondant väl inplastad och i en lufttät behållare, i rumstemperatur. Håller ungefär i 3 veckor.
Ingredienser
200g marshmallows
1 msk vatten
4 dl siktat florsocker
1-2 tsk vit sirap
Kokosfett
