Mys dag

Om man tänker på en melodi när en tecknad tjockis går "dom ti dom ti ti dom ti dom" så har min dag varit typ. Förutom strömmen, de va jobbigt men resten har rullat på.

Älskar

dsc01289 (MMS)

Älskar

Elen borta.... Sitter och lyssnar på köks ...

Elen borta.... Sitter och lyssnar på köks klockan... Elen är borta! Hur fan! Just nu känns allt så viktigt! Allt, just nu måste jag kolla kontot, just nu vill jag ha te, just nu vill jag kissa!!! Gurgel!

Proppen?! Vilken propp?!

Kul morgon, kommer upp, kissar och stör sig på att lamporna gått i badrummet, och hur ofta kan båda gå just när jag behöver gå och kissa?! Fräs. Sen kommer man in i köket. Slår sätta på kaffe, men de går inte att tända lampan över diskbänken. Då ser jag att mickron är ur dragen, öppnar kylen, och den är inte lika kall som vanligt. Då inser jag att fuck, kylen är död, lamporna är döda, kaffebryggaren funkar inte - en propp jävel!! Kollar byter inget händer! Robin springer ner, men ingen huvudsäkring har gått! Fan fan! Maten blir förstörd! IGEN! de är ju inte första gången!

401a inlägget

Ledsen, helt onödigt, helt utan anledning, allt bra händer nu både här hemma och med våra nära. Men jag är ledsen, nedstämd, frustrerad, rastlös. Är de hormonerna som knackar på? Ammningen är livets ända bekymmer, men jag kan inte skylla mitt mående på det... Konstigt... Livet är förnuligt. Jag har allt jag önskar (nej de är klart att jag har drömmar framåt, men just nu är jag på en tids topp). Kan de vara så att jag blir rastlös av att inte ha ett "nästa steg"? Hus och häst och andra mål ligger längre fram, de är inte aktuellt nu... Hurm... Eller ser jag alla andra kämpa och vinna runt om så att jag vill göra de samma? Eller? Tänker jag för mycket? för lite? Saknar jag något viktigt? Gah! Jag är lycklig, jag har tim, ett underbart äktenskap, vi har de bra på nästan alla håll, resten är sånt vi jobbar på, som alla par. Jag har Alvin och Belle, mina ögonstenar, mina vackra, dom är de bästa i livet. Mina barn. Jag har mina vänner- dom bästa man kan ha. Jag har stöttande föräldrar- som jag älskar och perspekterar. Men varför är jag ledsen? Varför gråter jag? Hormon Jävlar! Morr! Eller har jag inte hunnit reflektera? Hunnit ta in? Hunnit njuta? Av antagligen den bästa tiden i mitt liv? Har jag prestations ångest? Jag vet inte.... Jag vet inte....

Ammning? Värt att fortsätta eller lägga ner?

Vet inte hur jag ska göra med ammningen... Mjölken minskar, verkar de som, hon blir inte nöjd och jag får inte ut mycket när jag pumpar, tycker de borde vara mer. Visst kan de bero på något så enkelt som att jag inte dricker tillräckligt... Men ändå. Orkar jag kämpa för amningen, för att få de att funka igen? Eller ska ja kasta in handduken? Välja den "lätta" vägen med ersättning? Varför vill jag försätta? Varför vill jag lägga ner? Känner mig på splittrad. Varför är det så viktigt för mig? Är den envishet som gör att jag inte vill ge upp? Är det bekvämlighet? Rädsla? Trygghet? Stolthet? Jag vet inte... Vet inte... Vill bara gråta... Urs... Ingen vill ge mig tummen upp eller ner, alla rycker på axlarna "gör som du känner" men jag vet inte vad jag känner! Vill att någon ska sätta sig på mig och säga de ena eller de andra så jag får argumentera för de andra... Eller nåt.... Vill veta vad jag känner...

Vagnen såld!

Åh så skönt de är att vara av med "monstret" som den kallats här hemma. Va tydligen ett väldigt behövande par så de känns ju bra att den kommer till användning

Bye bye monstret!

2 1/2 timme själv.

Ensam. Underbart. Första gången tror jag, första gången hemma, själv längre än en kortare stund sen Alvin föddes. Jag behöver de här, mer, jag behöver mer ensam tid, för mig, min frihet. 2 1/2 timme har jag fått vara själv. Hade velat ha längre... Men jag vet inte varför dom stressade hem... Aja... Nu kom resten hem.

Har målat lite, lovade Jessice en tavla jä...

dsc01234 (MMS)

Har målat lite, lovade Jessice en tavla jätte länge så de va dags att infria löftet nu.

That's my man!

dsc01242 (MMS)

That's my man!

Hetaste! Eller?! Haha!

dsc01233 (MMS)

Hetaste! Eller?! Haha!

Kärlek <3

mms_img58780 (MMS)

Kärlek <3

Jäger igår, 63 kilo idag!

Lite sliten men de är okej. Hade ju inte tänkt gå ut men de blev bra. Åh Jäger är fortfarande lika gott, Mums! Vaknade vid fyra tiden och mjölkde ur 75 ml och kastade, de kändes konstigt att skicka, men så är de, no alkohol to my baby! Vart glad när jag stälde mig på vågen, 63,5!!! Wei! Underbart! Kränga vagnen i dag om de går som vi vill. Håll tummarna!

De blev så i alla fall och jag älskar't! 3...

dsc01228 (MMS)

De blev så i alla fall och jag älskar't! 3 ragg var på 50min!

Jäger! Saknad vän!

dsc01227 (MMS)

Jäger! Saknad vän!

Alvin sitter och zappar och hittar text tv...

dsc01226 (MMS)

Alvin sitter och zappar och hittar text tv och volym knappen.

Nystädat kök

dsc01224 (MMS)

Nystädat kök

God morgon! God morgon!

Ligger och mornar mig, barnen har gett mig sovmorgon idag! Gullungar! Skönt att få ligga och bara dra sig lite. Nej nu blir de upp, kissa, diska, plocka. Vardagsrummet är en krigszon, och här på centralgatan vill vi ha fred! Så de så! Puss

Läst bröllops löftena.

Har suttit och läst vara bröllopslöften, jag blir fortfarande halvt förstörd av lycka när jag läser orden. Trotts att jag är sur och tvär och jävig så älskar jag dig underbara karl!

Så här vet jag att jag älskar min man: han...

Så här vet jag att jag älskar min man: han sover borta en natt, och innan klockan tolv känns det som en evighet tills vi ses igen. Jag tycker inte om tanken på att jag inte kan stjäla en spontan kram. När jag inte kan sluta tänka på honom, när han efter 1 1/2 år sitter fast i mina ögonlock, jag ser hans ögon varje gång jag sluter mina ögon, fortfarande. Jag är rädd för att bli ledsen, för jag vill att han alltid ska finnas för att kunna trösta mig, lägga min hand i sin och bara vara där för mig. Jag älskar min man. Jag vill aldrig, upprepar; aldrig leva utan honom. Kärlek

Mys dag

Mys dag! Har inte fått ett skit gjort, men de är som i vanlig ordning de. Hade tänkt ut en del att göra men de blev inget av de men lika bra de.

Söta sessan <3

dsc01223 (MMS)

Söta sessan <3

Jag får blåsor på läpparna och i munnen, m...

Jag får blåsor på läpparna och i munnen, munsår, förstoppad, tappar hår, huvudvärk, eksem, värmeplitor, konstant hungrig, men dålig aptit (jag mår illa av tanken att äta, Trotts att jag är hungrig).

Älskar min får mugg. Fika dag idag verkar ...

dsc01222 (MMS)

Älskar min får mugg. Fika dag idag verkar de som :-P

Reflekterar

Ligger och fundilerar. Dagen igår va en bra "fullt upp" social dag. Upp och va med och lämnade Alvin. Sen hem till mamma åt frukost och hjälpte henne att packa lite, sen kom robin så åt vi lunch. Sen vart det off till lidl, köpte faktiskt den där målar lådan med stafli, mötte mickis och freja på vägen. Så vart de konsum, ica, hem. Ja och robin röjde i en timme kanske, mer eller mindre. Sen kom Jessice och jesper, sen kom tim från jobbet. Åt, mathias och linus kikade förbi en snabbis, sen kom ida och Freja, och sen vart alla jätte flum, pratade om Tuttar, bröstmjölk, dåliga låtar, hade all sång och hade bara jätte mys, jo jenny kom med! Så de va en bra dag igår! Sen har robin tagit Belle i natt så ja behövde bara mata lite nu, så skönt! Har dock lite svårt att somna om, vet inte om jag kan lita på att Belle sover. Tim väckte mig för en stund sen för att han hade en ångest attack, de värsta är att inte kunna göra något. Men om jag är vaken lite brukar han ha lättare att sova, har jag fått för mig. Idag har jag en hel del på agendan med, underbart! Me love my life as a mummy!

Sötnöt!

dsc01221 (MMS)

Sötnöt!

Världens Sötaste strumpor! Fick av mamma f...

dsc01220 (MMS)

Världens Sötaste strumpor! Fick av mamma från lidl idag! Jätte sköna!

Inge bra horoskop idag!!

Enligt horoskopet så kommer jag och Tim skiljas idag!!!

Mitt:
Du och din partner tycks missförstå varandra i de flesta avseenden. Men i grund och botten verkar det handla om helt andra saker. Det kanske vore på sin plats att ta upp de verkliga problemen. Som det är nu ljuger ni bara för både er själva och för varandra.
Tims:
Ibland lönar det sig att avvakta och om du gör det nu kommer du att upptäcka en helt ny vinkel. Detta kanske kommer att innebära att du måste gå din egen väg vilket kan kännas ensamt och ensligt, men just nu är detta det alternativ som fungerar allra bäst för dig.

♥Love love me do, You know I love U!!♥

Yvonnes kommentar

KommentarTid
Yvonne om Ute och provkör nya åket. Förvånadsvärt lä...:
Det här måste vara vagn nr 5?
1 Den blå liggvagnen från 80-talet
2 Den gröna och svarta ligg/sittvagnen
3 Tvillingvagnen
4 Martins sittvagn
5 Den här tvillingsulkyn
Var är barnvagnsparkeringen? :)
de är en till faktiskt! har en sulky från Jenny med.
Den blå är i förrådet, den gröna (emmaljungan) står i hallen, tvillingvagnen står i förrådet - har en intressent som ska kolla på den i helgen annonsen ser ut så här. Martins vagn är utlånad tillfälligt till madde, hennes vagn brakade ihop och hon stod utan, så den är där just nu. Den här sulkyn, syskon, står i hallen med Jennys.

Flickorna på mm

dsc01216 (MMS)

Flickorna på mm

Lilla Freja äter morgon gröten

dsc01212 (MMS)

Lilla Freja äter morgon gröten

Ute och provkör nya åket. Förvånadsvärt lä...

dsc01211 (MMS)

Ute och provkör nya åket. Förvånadsvärt lätt att köra, Trotts "små" hjul i snö. Svår i trappen pga. Bromsen... Kanske går att modifiera. Härlig vagn!

Morn!

Det blev den här vagnen känns jätte bra, blir en invgningstur här på förmiddan! hihi! sen blir de av till söderfors och mm!

Dagen avklarad

De blev den vagnen, känns jätte bra. Lite bökig att få upp för trapporna eftersom att bromsen sitter som den gör, men man lär sig väl hur man ska göra antar jag. Varit och uträttat ärenden med mamma. Blivit mycket, jävligt mycket och har haft med båda barnen med. Är as trött! Känner för att lägga mig och gråta i ett hörn, men Belle har inte tänkt att sova... Hon ska leka hon, så de här blir kul... Jävligt kul... Grattis... Hon ligger och sparkas, jag blir galen, de är hemskt, har fan men, tål inte att bli sparkad på!! Blir så sjukt irriterad! De gör jävligt ont efter ett tag! Men de är ju skit samma hur de är för mig... M.... Så klart! Ja ska bara tåla! För min sömn spelar ingen roll! Ingen jävla roll! De är ju inte viktigt.... Nej nej.... Fräs.... Morr! De svider i ögonlocken... De gör ont i magen, irritationen äter upp mig, de snurrar, de svider... Mår fullt skit! Men de spelar väl ingen roll!

kanske blir att titta på den här..

1200kr.. för en vagn som båda kan använda.. som är lättare.. som man kan fälla ihop (de skulle ja inte ens försöka mig på med min)
Säljer nu min fina Pozy tvillingvagn, då barnen har blivit för stora för den. Fint skick, ej solblekt, svart med beige detaljer. 
Lätt vagn (både som vikt, men också att fälla ihop), ändå med större hjul än vanliga paraplyvagnar, som gör den smidig att köra. 
Separata stolar med sitt/liggläge, tittut lucka, 5-punktsbälte, stora korgar under. Passar barn från 6mån.
Ingår även: 2 fotpåsar, genomskinlig regnskydd, myggnät.

Tvillingvagn

Hittade på en tvillingvagn i månkarbo för 300 emmaljunga - vill ha - svara i telefon!! snälla! Varför lägger man ut en annons men telefonvägrar?

Letar..

Sitter och kollar på vagnar-syskonvagnar. Jag måste ha en som jag vet att jag kommer upp och ner med själv med trapporna. svarat på 4 st så vi får se! gärna en emmaljunga, gillar dom, man vet vad man får.

Bra morgon

Och den blir bättre- för ja är lovad sovmorgon! Hihi! Zzz

Inför dopet

Känns bra, jag har koll tycker jag och känner mig avslappnad. Jag vet vad jag vill ha och hur jag vill att de ska bli och så. Känner mig säkert mer avslappnad eftersom att de inte va länge sen Alvin döptes. Budgeten är kort, gärna så kort som möjligt, men vi ska ju inte skämmas över hur vi ser ut och hur vi pressenterar oss. Mina och Belles kläder kostade 500 ihop. Tim har kostym, Alvin har fin kläder. Men nya slipsar, rosa.

Belles dopblogg uppdaterad

Belles dopblogg uppdaterad ♥

Busungar!

Alvin & Linus har lekt, och lekt och lekt! så otroligt roligt att se! hihih mamma hjärta blir glatt!

Söta tjejerna

Horoskop 24/1-2011

Horoskop för Tvillingarna

Måndag den 24 Januari 2011



Du har förmånen att få umgås med mycket folk. Och det är tur! Du har större behov än annars av att prata och kommunicera med olika människor som du kommer i kontakt med. Dina synpunkter förstås kanske inte helt av alla. Men det är inte ditt problem!

Lugn..♥

Efter helgen, mysiga helgen! trotts mitt "morr-utbrott" så har Jesper varit här, har fått hjälp av Ida & Tobbe att klippa klorna på Nikita, Ida, Mathias, Emilia & Sussie va här en sväng, Annika osv. har varit en mysig helg!

Mina gos barn med en prinsess saga!

Vikt stress

Varje morgon, när Belle ammat, när jag kissat, ställer jag mig naken på vågen, varje dag! Och varje dag önskar jag en mindre siffra än går dagen, snälla snälla vågen... Varje dag drömmer jag om att se siffrorna 54.9 bara tanken motiverar mig, pressar mig, får mig att ... Jag vill hamna där, jag vill. Varje gång de är en lägre siffra växer jag lite till, mår lite bättre, 64,4 i morse, 64,6 igår, nöjd idag.

Dagen blev bättre

Dagen blev bättre än morgonen. Urs va jobbig natt/morgon/förmiddag de va idag. Men som sagt de blev bättre och mitt humör är stabilt igen!

Extrem yoga?!

Va i helvete!
så sjukt!!

Tack gud för min snygga jävla blåsa!

dsc01189 (MMS)

Tack gud för min snygga jävla blåsa!

Jävla bajs dag

Ingen bra start på den här dagen... :-(

Ledsen

Mitt huvud är fyllt av "varför?", varför har dom lämnat all jävla disk till mig, när dom vet att jag inte klarar av att se skiten när jag kommer upp... Jag går alltid upp först... Varför står en liter mjölk på bordet? Varför sköljer man inte av efter sig? Varför ställer man inte in ett nyöppnat bregott efter sig? Varför är laddar sladden till datorn borta? Varför har inte tim tagit från täcke och kuddar till killarna? Varför är det självklart att jag ska gå upp med Alvin? Varför? Snälla... Jag vill inte vara med idag! De här är inte snällt! Dålig natt, dålig morgon... Känner mig hur nere som helst, gråten tränger sig på. Varför gör inte någon något bara för min skull? För att göra min dag bättre? Varför... Nej de är ingen idé... Va tror jag? Nej har inte tid att deppa, disken DISKAR INTE SIG SJÄLV! och Alvin ska upp... För de är väl INGEN ANNAN SOM GÖR!

God ? Morgon ?

dsc01188 (MMS)

God ? Morgon ?

Varning - äckligt

Jag har mjölkat på mig.... Vill inte vända mig för att försöka somna om... Kladdigt! Blött! Blä! De gör ont för att dom är fulla... De rinner längs sidorna. Blä! Ska nog upp och ställa mig i blöt i badkaret en stund... Lär ju inte somna om ändå... Försökt en timme eller nåt och Alvin vaknar när som helst

Tunga andetag, lätta andetag, madrassen rö...

Tunga andetag, lätta andetag, madrassen rör sig varje gång dom andas... Jag skulle få en natt... Jag skulle "slippa" i natt... Men jag sover inte så lätt om jag måste väcka honom för att säga att hon är vaken. Argumentera och försvara MIN natt. De är inte värt. De är onödigt att jag måste väcka honom för att få sova, när jag ändå vaknar lika ofta som vanligt, när jag sover lika lite som vanligt, när jag lyssnar, när jag väntar, väntar på att hon ska vakna, som jag gör varje natt...vad är skillnaden den här natten och annars? Tim gick upp efter att hon gråtit en stund och ja sa att hon va hungrig för att göra ersättning, när mina bröst är stela av mjölk. Så nu kan jag inte sova ändå, ligger som alla nätter och väntar på att hon ska vakna. Alla andra nätter låter jag tim sova, på riktigt, jag ser till att hon inte gråter och väcker honom, jag matar, jag byter på henne, jag söver om henne. Men jag måste passa på honom... Jag kan inte slappna av! Är det konstigt? Dagen som kommer väntar han sig förmåner, för att han "tog henne" i natt. Han ska få spela, han ska få lite pappa ledigt, för att han varit duktig... När jag gör samma för honom varje natt... Alla nätter.... Fast han får alltid sova. 3 gånger, 4 kanske har jag bett om hjälp, väckt honom, han brukar morra att han ska upp till jobbet eller är trött... Dom få gångerna, då när jag inte orkar mer... Morr... Jag önskar att han kunde uppskatta de jag gör för honom, inte ta mig för givet. Jag offrar min sömn för honom. Varje natt.

Min mobil är konstig... Antar att de blir ...

Min mobil är konstig... Antar att de blir så... Jag har ett Medelande som jag inte har, och som inte går att öppna för då låser sig mobilen... Mysko. Men men... Ligger i sängen, ska sova. Finns tre karlar hemma som tänker spela tv spel hela natten (verka så i alla fall) så då kan dom ta Belle med så mamman kan få sova! Haha! Underbart, prestations ångest! Haha! Målat en tavla, vart inte så bra, men va fan, ja målar så sällan så de är väl inte konstigt att de inte blir precis som man vill jämt? Tänk att FÅ SOVA sen ska man lyckas prestera med... De går nog bra! Natt natt!

Målat lite, god natt.

dsc01187 (MMS)

Målat lite, god natt.

Belles gudföräldrar

Nu är alla våra gudföräldrar tillfrågade, och alla har tackat ja! Hihi! Fyra blev det, gick inte att välja mellan så de blev alla, jenny, ida, mathias och robin. Två av varje.

Min kära, min älskade, min underbara. Jag ...

dsc01185 (MMS)

Min kära, min älskade, min underbara. Jag vill finnas här- alltid, Trotts att jag inte kan. Jag vill kunna ge dig styrka, mod, kraft och starka ben, så du klarar dig bra, bäst. Jag vill ge dig ett bra liv, jag önskar dig det bästa. Min älskade, jag vill alltid kunna hålla din hand. Jag vill alltid kunna finnas bakom dig, och jag kommer göra det så länge vi vandrar ihop. Älskade barn.

Soffläge intaget

dsc01182 (MMS)

Soffläge intaget

Blir lite ledsen...

Satt och kollade bilddagboken. Och vart uppriktigt sagt ledsen. Min ovänn har skrivit en dikt/text väldigt riktad emot mig. Och jag som alla andra har dåliga sidor men, ego tror jag inte stämmer in på mig, jag är för fan allt annat än ego! De är i mycket små doser som jag går ut på egotripp, för små... Skulle behöva tänka mer på mig själv, eller? Negativa sidor hos mig som jag kan gå med på är väl, instabilt humör, tråkig, inskränkt, konservativ, att jag har kort stubin? Men ego? Nej... Skulle inte tro de.... Fräs.... Då har man slut så skit snacks bränsle...

Min man är Sötast!

Min man ringer upp, och sjunger "i just call to say i love you" Hihi, ja blir lite nykär varje dag tror jag! Ja menar herre gu! Ja får FORTFARANDE fjärilar i magen när ja spanar in honom! Haha!

Älska (?) Att drömma

Är du som jag? Vill mycket men lite man kan, jag vill ha, skäms för mitt materiella sug. Min "jag vill ha" lista blir bara längre, ge mig fingertoppen och jag äter upp armen. Ja kan ägna timmar åt att fönsterShoppa på nätet, lägger allt jag vill ha i en korg, men aldrig trycka på "nästa". Jag drömmer om dom skorna, den jackan, de där jätte fina armbandet, jag... Vill... Jag önskar... Varje gång jag fyllt upp en korg eller spanat in något tänker jag alltid "en annan gång, en dag kommer jag ha råd". Jag skäms över min besatthet. Jag vill inte tro att de materiella har en sådan makt över mig, men jo... Jag vill, jag vill släppa taget om verkligheten och trycka "beställ" jag vill... Åh vad jag vill... Än så länge kan jag... Och jag hoppas jag kan hålla tag om mina drömmar så länge de behövs... Ibland vill jag inte drömma, men kan inte låta bli...

Asiat & Indian?

Mina barns webbis bilder, dom ser inte direkt blonda &blå ögda ut där.. :P

Kissa eller inte kissa, de är den stora frågan

Nu har Belle somnat. De är illa att ens tänka mina tankar: jag är kiss nödig, men de är knappt värt att kissa nu och göra de svårare att somna om som förkortar min sovtid för mycket än att jag håller mig, ska ju ändå upp om en stund, Alvin vaknar om en halv timme ju. Och två timmar kan man ju sova fast blåsan för sig påmind? Eller?

God? Morgon? Eller?

Sitter på sängkanten... Gick till sängs vid elva fick somna runt ett, fröken fröken va inte på sovhumör och så klart är det jag som ska ta henne fast det är helg.... Morr... Sen fick jag sova 3 timmar i ett svep, de räknas som vila för mig och om man slår ut från senaste veckan så är de riktigt bra att få sova 3 timmar... Nu har Belle fått mat och blivit lagd i sin säng och jag kämpar med att få henne att somna, nappen, filten, Speldosan, och hon vill fortfarande inte... Urs... Vill skjuta ut mig... Hon är inte valen, men har svårt att komma till ro, ligger och vrider och vänder sig i sin rosa säng, under sin labanfilt. Ingen idé för mig att försöka sova innan hon somnat, bättre att vara vaken en stund och försöka somna om när man kanske inte behöver bli väckt på en gång än att somna hackigt. Fick ett sms om stallplats, åh tänk att skaffa häst igen... Saknar! Tar fram bins och fridas saker titt som tätt och saknar mina vänner, min syster. Frida fanns i vår familj före mig, hon va mer som en storasyster än ett "husdjur". Och bin, min älskade bin lad, underbara skapelse! Han och jag va ett, de jag tänkte gjorde han, min dröm häst - utan tvivel. Saknar livsstilen med häst, saknar friheten, värmen, lukten, julaftons morgon fodringen. Nej Belle vägrar, och om jag ska få sova någon stund till så lär jag göra lite ersättning nu...

Ikea

Va mys att vara på ikea med mams idag :) Handlade gossisar till barnen och lite annat plock si så där som de brukar kunna bli :P Nu är man hemma, ny äten (Brorsans) och trött, blir att sova snart, väntar bara in jenny :)

Liten är lite trött

dsc01176 (MMS)

Liten är lite trött

Påväg till ikea med mams!

dsc01168 (MMS)

Påväg till ikea med mams!

Fem TIMMAR utan resultat...

Nu har jag försökt somna för natten i FEM TIMMAR men fröken Belle tänker inte sova! Tack... Tack så hemskt mycket... Jag måste orka i morn! Fan...

På Biblioteket

Sitter här och får lite inför dopet utskrivet.. skönt att bara sitta en stund utanför hemmet. Just nu känner jag mig kvävd av alla "att göra " hemma, de verkligen drinerar mig, tömmer mig äter upp mig. jag vill inte att de ska se ut som det gör.. vill inte, vill ha det fint.. städat.. vill inte skämmas för mitt hem.. men de gör jag nu - jag skäms.

Känns som att jag tjatar men - fan så trött! Gurgel! känner mig helt blä i kroppen, förlåt om ja är tjatig men ja är på gränsen till att falla ihop i en liten klump mer eller mindre hela tiden! Sen är det något fel på min mage, verkligen, måste kolla upp det, ganska orolig efter mina "gravidsmärtor" att de ska vara något allvarligt. De försvann ju en stund men har kommit tillbaka en liten bit i sänder, nu mår jag tok illa när ja ätit, spy illa verkligen och får sjukt ont i magen. Antagligen något stress baserat skulle jag gissa..

.
Jag vill:
♥ Komma ut och rida (gärna regelbundet)
♥ Ha ett gymkort!
♥ Äta ute
♥ Rymma hemifrån ett dygn med målar grejer
♥ Sluta må illa
♥ Sova en hel natt
♥ Promenera minst en timme om dagen
♥ Sova i rena manglade lakan
♥ Gå ner 10kilo
♥ Ha ett marsvin
♥ Slippa ha en finne i nacken
.
Mitt liv är de bästa livet i världenen och jag älskar det, men ibland behöver allt bra få en liten paus. right?

Hej då jul granen!

dsc01114 (MMS)

Hej då jul granen!

Tjejerna

dsc01106 (MMS)

Tjejerna

Tjejerna

dsc01106 (MMS)

Tjejerna

Ja ser det barrar, jag ser det barrar, de ...

dsc01103 (MMS)

Ja ser det barrar, jag ser det barrar, de va ju roligt hurra!

Promenad med damerna och flickorna!

dsc01101 (MMS)

Promenad med damerna och flickorna!

Riktiga karlar

dsc01099 (MMS)

Riktiga karlar

Skönt att komma ut på promenad i plus grad...

dsc01096 (MMS)

Skönt att komma ut på promenad i plus graderna! Lite halt, lite blött men underbart!

Sova?

trött, gurgel! konstigt de här, att man är tröttare när man får sova än när man inte gör det.. så varför sova? om man bara blir tröttare? Bättre att sova lite och vara pigg än att sova mycket och bli trött?

Dagen idag

åh hej upp o hoppa ny dag i dag o massa att göra :P haha!! ska ner och skriva ut lite till dopet o få klart, ska göra en ekonomisk planering o försöka få struktur på dopet idag. De är MIN PLAN. Alvin har dagis dag skönt för honom att komma o leka med kompisarna. Höres! Pöss!

phust

Vilken dag, är så bajs trött. sov kanske 1½timme sen va de upp till tvättstugan.. men men .. *gurgel* sen har dan gasat på, på eftermiddan somnade ja o sov i ett par timmar, högst förvirrade!! Men sen kom energin och nu är de svårt att röra fingrarna..

puss

Morgonpiggast!

dsc01093 (MMS)

Morgonpiggast!

Seriöst... Kul att bara den lilla maskinen...

dsc01088 (MMS)

Seriöst... Kul att bara den lilla maskinen fungerar... Ja jag kommer bli klar idag (?)

Alvin mr blue!

dsc01084 (MMS)

Alvin mr blue!

Belle i sin nya as snygga overall!

dsc01076 (MMS)

Belle i sin nya as snygga overall!

Föräldraskap

Bra morgon!

Sovit i natt!! Weii!! nu har man ätit frukost med älskade, Alvin, Belle, Jesper & Tobbe :) bra start på dagen I say! nu blir de att göra sig i ordning och packa barnens saker för att ta sig över till Jessice och säga grattis!! :D

Fail

Treseme reklamen på 6an, haha! Såg just att den där slisk snubben grabbar tag i hennes patte! Haha!

Vårat träd

Här delade vi vår första kyss... en gång i tiden

Äntligen! Under 65kg!

dsc01070 (MMS)

Äntligen! Under 65kg!

Upp & Studds!

Godmorgon världen, så ska vi se hur vi får ihop den här dagen!

Varning -me me me

Ligger i sängen, och Trotts att jag är utmattad, kan jag inte få ro att sova. JAG är trött, JAG har ont i ryggen, MIN mage gör ont efter snittet - nerverna hittar tillbaka, JAG är proppad med hormoner, JAG, JAG, JAG! Phust... Mitt ego skriker! Jag är trött på diska, städa, bädda sängar, handla mat, laga mat! Jag är trött! Phust! Jag vet att de är övergående och att mina hormoner typ attackerar mig nu och att det är därför jag utreagerar så här, jag vet, ni vet, i morn ler jag igen... Men nu vaknade Belle... Skit...

kommentarer

Dåligt med kommentarer i say! här skriver man en massa (över 300inlägg under 3 månader) men utan gensvar jue, blir så anonymt, okej! de saknar jag med facebook, dialogen men nu har ja varit facebook fri.. 2 månader? skönt i alla fall, lite tråkigt att man inte får vara en normal människa, men jag är tydligen för intressant (eller nåt?!)

lååååååååååååååång dag i dag..

2a natten näst intill utan sömn, vaknar ur de där "läskiga" läget, som man nästan snurrar upp i verkligheten, barnskrik och ringande och messande telefon. *phust*. Sen vart planeringen bajsad på inte bara en utan flera gånger, så blä.. lyckades röjja upp här hemma, så kom Annika o så kom Jenny, Bea & Vilda. Ja är bara så trött och slö, förlåt! men ja sover ju inte! då kan ja inte ha så mkt energi kvar.. uh.. :(

nu är i alla fall inbjudningskorten till dopet klara, typ, lite till att fixa bara! de närmar sig!!
Nej nu förlåt men ja måste faktiskt försöka sova!

Studenten

Hittade de här, haha inte alls packad!

Barnen fick brev av Tomten idag!

De har hänt en del.. för oss båda!

Ligger i sängen och fräser... Respekt - fö...

Ligger i sängen och fräser... Respekt - för mig är det en självklarhet att göra allt jag kan för att respektera min omgivning. Låta den trötta vila, ge den hungriga mat, lätta axlarna från den som sliter... Att man hjälps åt - inget är klart förens allt är klart. Jag är uppfostrad så! Mina föräldrar har lärt mig det. (Tack förresten, mamma och pappa). Men att spraya parfym i vårat fruktansvärt dåligt ventilerade badrum, och när han vet hur känslig jag är! Han borde veta de nu! Sen ha mage att skälla på mig för att jag "över reagerar" nej! De är väl klart att mitt dåliga humör blir värre! Ja har ju inte ens sovit i natt! Fräs.... Morr... Spott.... Bäst att köket är städat i morn när jag går upp! Som lovat, annars kommer jag inte vara trevlig...

BVC

Japp, vart BVC för Belle idag - Tack Mickis!!!

Hon väger nu 4840g (vikt ökning på 790g på en månad) och 54,5cm (ökning på 2,5cm). Hon följer sina kurvor jätte fint, men fan vilken skillnad från Alvin som vägde 6500 vid 2,5månads ålder! men men, han va kille- hon är tjej, han kom vecka 38 hon vecka 36, han gick på ersättning - hon ammas.
Sen fick hon sprutorna med, stackars!

Mirakel

Miss i planeringen!

Shit Shit Shit! Jag och mitt dumma huvud går upp och tänker då hinner ja de och de och de innan jenny kommer klockan tio, så tar vi varsin vagn till Bvc så gör vi som vi brukar... Men jenny ska inte komma idag! De är ju i morn! Och hur fasen ska man fixa att få dit och hem två ungar, sen ska den ena vägas och mätas men den andra då? Och vad gör jag med Alvin när Belle får sitt vaccin?! Messar runt men alla verkar sova! Ah! Aja... De löser sig nog

(god) morgon (?)

Belle har inte sovit i natt.. så de har inte jag heller.. prutt bebis.. (morr).. sen ringer Tim i panik"Du måste upp med Alvin till dagis!"... Alvin går Måndag (då va de stängt)... Torsdag, Fredag.. idag är det? Tisdag inte sant? uh! Kunde inte somna om och nu sitter ja här i en bombs kvarlevor.. Tim hade nog lite stressigt i morse *phust*.. BVC idag få se hur de går för lillan!


Fick lägenhets erbjudande med:

Områdesinformation
Svängen är ett bostadsområde som består av två stycken radhus med fem lägenheter i varje länga med fina uteplatser på baksidan. Grovtvättstuga i varje lägenhet. Fristående källsorteringshus. Fri parkering med möjlighet att hyra garage.

Information om byggnaden
• Husfakta: Radhus i 2-plan.
• Antal lägenheter: 10 st
• Fördelade på: 4 rum o kök
• Byggår: 1980


OCH DÄR VAKNADE BELLE IGEN!!!!

Idag

Varning för ointressant fakta

Min man har slagit sitt rekord och satt ett svår slaget - han har "varit på toa och skitit" i ÖVER EN TIMME!!!!

Mys dag!

Idag har varit en mysig dag! Först kom mamma, sen kom ida, mathias och barnen. Sen gick dom, sen gick mamma. Sen va de lugnt i en halvtimme sen kom jesper och jessica! Jätte mys! Saknat massor! Sen kom mamma - tack för hjälpen! Och nu... Ligger i soffan, med en hög med disk som väntar... Men jag kan inte diska för att jag har en avslagen Belle på mig och nu har min man "varit på toa" i 53 minuter... Hur? Jag förstår inte... 54 minuter undrar om han kan sitta över en timme? En annan tar max, max 2 minuter... Hurm....

Inlägg 300


Första inlägget skrevs:
2010-10-28 @ 08:10:09 
Lilla livet i stort ♥


300 inlägg på2½ månad typ.. :P

Bra dag idag!!

Ja tror att de blir en jätte bra dag idag! mår bra, vågen tjaffsar som varje morgon och vägrar komma under 65, men 65,1 kan göra en morgon helt okej, good hair day, älskar mitt hår idag! Alvin på gull humör och här sitter jag! fy mig! nu ska vi sätta oss och bygga med klossar!!

Alvin 15 månader idag

Lilla stora hjärtat!♥

Från Baby center:
15 månader gammal 

Denna månad kommer ditt barn förmodligen att börja använda flera nya ord. Var beredd på att ett av dem kan vara "nej" - ett ord du förmodligen kommer att få höra ofta och högt. När ditt barn säger nej, försöker det hävda sitt jag. Eventuellt kan du minska detta genom att inte själv säga nej i onödan. Till exempel kan du säga "Jag vill att du leker här" som ett alternativ till "Nej, rör inte det där".

Så här utvecklas ditt barn 

Nuförtiden går det undan! Ditt barn kan förmodligen gå, äta med sked eller gaffel och prata några ord. Alla lekar lär henne eller honom mer om världen runtomkring, vare sig det är att peka på olika kroppsdelar som du nämner, eller lägga saker i burkar och lådor och plocka ut dem igen. 

En av sakerna barn lär sig i den här åldern, är att de är en individ och inte en del av dig. Hur kan du avgöra om ditt barn har förstått detta nya koncept? Iaktta när det leker framför en spegel – om han eller hon känner igen sig själv, istället för att försöka nå "den andra bebisen" i spegeln, så har de förstått. Att få grepp om sin individualitet är inte bara roligt – det kan göra det ångestladdat när du går hemifrån ännu ett tag. 

Så förändras din tillvaro 

Du kan se hur ditt barns temperament utvecklas genom att iaktta hur det möter omvärlden – och se hur han eller hon möter olika typer av situationer, människor och upplevelser. Detta hjälper dig förstå ditt barns behov bättre. Vissa barn är mer anpassningsbara och störs inte så mycket av förändringar, medan andra behöver mer trygghet i rutiner. För att underlätta för ditt barn, kan du på så sätt anpassa dess omgivning. Ditt barn är beroende av dig för att göra hans eller hennes omgivning trygg och för hjälp och vägledning i sin utveckling. 

Mat för småbarn 

Om ditt barn är kinkigt med maten, oroar du dig säkert ibland för om det får i sig tillräckligt mycket näring. Om du läser våra riktlinjer för småbarnskost , kommer du förmodligen att se, att ditt barns kost kanske inte direkt är varierad, men i stort balanserad. Om du vill ha fler idéer på bra maträtter, kan du läsa våra förslag på fast föda, arrangerade enligt åldersgrupp.

Dagen idag

Lagt upp dagen i bilder men de har varit en bra dag. Vaknade utvilad, efter en lång sovmorgon (Tim gick upp o tog Alvin frivilligt så jag fick sova(!) Sen gick jag o Alvin till kattutställningen på möbeln, där Lottas mamma ställde ut sin misse, gick inte så bra för honom nu men kanske när han blivit lite större. Alvin skötte sig utmärkt tills han blev för trött. Då gick vi hem och fikade med Lotta, åt lunch och sen så tog ja med ungarna och åkte över till Jenny, mys mys. Kvällen har lunkat och Alvin somnade ovaggat.

Är i tobo och hälsar på jenny, conny, miss...

dsc01065 (MMS)

Är i tobo och hälsar på jenny, conny, missan och busan

Nu åker vi till tobo! Premiär att åka iväg...

dsc01048 (MMS)

Nu åker vi till tobo! Premiär att åka iväg med syskonvagnen!

Kattutställning

Gurgel

Sitter och tittar på polis skolan bajs trött... Känner för allt och inget, sött, surt, salt, törstig, kissnödig, mätt, hungrig, illamående, trött, pigg. Gurgel... Finns massor att göra men jag vill inte göra något utan bara ha de gjort...

Ekologiska räkor

Jag fick en fråga av min pappa idag: Jag såg ekologiska räkor i affären och vad menas med det? är inte alla räkor vilt fångade?

- Svar nej, (kikat runt) det pågår en stor debatt om Coops ekologiska räkor. Naturligt växer räkorna upp i mangroveträsken och fiskas också där, men eftersom att mangroveträsken är hotade så kom coop på en annan idé, för att kunna ge sina konsumenter "ekologiska räkor".
"På flera håll i Asien har man i generationer odlat fisk och räkor i småskaliga dammar. Tidvattnet har tagit med sig räkyngel in i dammarna. Inga tillsatser har används. Fisken och rä-
korna har sedan konsumerats lokalt. Den låga  avkastningen av räkor, samt att skörden utgjorts av många olika arter av räkor, har gjort att produktionen inte exporterats.
Sådana dammar har exempelvis funnits i Sidoarjo på östra Java i Indonesien. När efterfrå-
gan på odlade tigerräkor för exportmarknaden blev allt större från 1970-talet och framåt,
började man dock göra om dammarna med syfte att odla tigerräkor för export.
Mangroven i
och runt dammarna togs bort och räkyngel köptes från kläckerier. Idag odlas tigerräkor i de
flesta av dammarna. Helt nya dammar har också anlagts genom att mangroveskog har avverkats."
På flera håll i Asien har man i generationer odlat fisk och räkor i småskaliga dammar. Tidvattnet har tagit med sig räkyngel in i dammarna. Inga tillsatser har används. Fisken och rä-
korna har sedan konsumerats lokalt. Den låga  avkastningen av räkor, samt att skörden utgjorts av många olika arter av räkor, har gjort att produktionen inte exporterats.
Sådana dammar har exempelvis funnits i Sidoarjo på östra Java i Indonesien. När efterfrå-
gan på odlade tigerräkor för exportmarknaden blev allt större från 1970-talet och framåt,
började man dock göra om dammarna med syfte att odla tigerräkor
3
för export. Mangroven i
och runt dammarna togs bort och räkyngel köptes från kläckerier. Idag odlas tigerräkor i de
flesta av dammarna. Helt nya dammar har också anlagts genom att mangroveskog har avverkats.

Love

dsc01018 (MMS)

Love

Idag

Dagen idag. Ja... Gick upp med Tim, morrade lite i köket, städade, diskade, klädde på mig, gjorde mig iordning. Tobbe kom, med ägg och bakelser, sen ringde ida och mathias och Emilia. Stannade en timme sen kom jenny, då gick lilla familjen, sen gick jenny till jobbet. Sen tre timmar senare åkte tobbe. Då hann jag städa och fixa försäkringskassan, hem möta tim, handla, laga mat, sen kom pappa yvonne och martin, sen kom jenny igen och nu är det en kvart kvar av dygnet och jag är så trött! God natt!

3 månader - Första pure maten!

Moffa, Yvonne & Alvin

Alvin har lekt med morbror Martin

Mys!! ♥

Ägg!!

Fick ägg av Ida & Tobbe fiiiiiinast! hihi

Morgon - God morgon!

Slappt och sladdrigt men de går åt rätt håll!! hihi
Good hair day!

Mammas sessan 3 månader idag! Grattis!

(Nyfödd, första bilden från min mobil)
3 månader är hon idag, lilla sessan, tänk så tiden flyger fram. Hon är ingen spädbebis längre, utan en bebis (vilket jag tycker är skönt). Hon är gladare, mer framåt, pigg, social och nyfiken. Älskar att sitta och "prata" hon jamar väl mest men, de är hennes sätt att babbla, hihi.
Idag ska hon få prova på puré för första gången! hihi! de fick Alvin också göra på sin tremånadersdag! Potatis & Alsterknacka (Palsernacka).
(Senaste bilden på min mobil)

Inte orimligt - men ack så långt borta..

Åh ibland skulle jag vilja skriva checklistor på hur vissa saker och ting i hemmet ska göras.. Inte för att jag är pedant utan för att .. vissa saker borde vara självklart? Jag skulle så gärna göra dessa och sätta upp så jag slipper göra om gör rätt. Nu låter jag som en pedantisk beservisser, men det skulle se ut typ så här:

Disk.
  • 1. Skölj av disken
  • 2. Ha slasken tömd innan diskning
  • 3. Diska, skölj, ställ upp
  • 4. Diska allt och inte bara det lättaste
  • 5. Diska tills det är rent, acceptera att det kan vara tuffare fläckar - man kan gnugga lite
  • 6. Efter avklarad disk - torka av bänken
  • 7. Töm slasken
  • 8. Skölj och vrid ur trasan och lägg upp den (ej i slasken, den blir äcklig då)
Understruket brukar vara svårt att förstå (?)
Sen skulle jag ha några "husregler", de skulle nog se ut så här:
  • Släng sopor i sopkorgen, inte slasken
  • Skölj disken innan den läggs i diskhon
  • Använd nattblöjor på Alvin på natten (hanbajsar igenom annars och de är jag som får ta reda på)
  • Spiller du - Torkar du
  • Parkera inte båtarna (skorna) innanför dörren
  • Står det sopor i hallen och du ska ut - ta med soporna då
  • Lagar du inte mat - så diskar du
  • Ingenting är klart förens allt är klart
Mitt liv skulle bli så enkelt om det efterföljdes!
.
Men Eloge till Robin - du är duktig på att hjälpa till, tack. Och älskling - ja jag vet att du jobbar, älskar dig!

Vad är det för djur - fortsättning..

hurm.. jag har fortfarande inte luskat ut va de är .. men jag tror att den är släkt med den här:
Vilket är ett "spökdjur", i släkte alltså.. detta är ett östligtspökdjur, Tarsius Tarsier.
Systematik
Domän: Eukaryoter
Eukaryota
Rike: Djur
Animalia
Stam: Ryggsträngsdjur
Chordata
Understam: Ryggradsdjur
Vertebrata
Klass: Däggdjur
Mammalia
Ordning: Primater
Primates
Underordning: Haplorhini
Infraordning: Tarsiiformes
Gregory, 1915
Familj: Tarsiidae
Gray, 1825
Släkte: Spökdjur
Tarsius

Okej.. jag kom inte mer än ett par minuter in i jakten innan jag måste lägga ner för att ge Belle ersättning...
MEN! nu vet jag nu vart dom här kommer ifrån!

once upon a time..

Dags att hjälpa till med flytt igen.... Ma...

dsc01008 (MMS)

Dags att hjälpa till med flytt igen.... Mamma ska flytta.

Dags att göra klart inför dopet! Måste bes...

Dags att göra klart inför dopet! Måste beställa hem allt jag behöver för att göra korten! Inbjudnings korten. Hihi! Ska fixa de i morn bitti när resten sover! Hihi! Gäst lista ska ses över, matrial ska ses över, räknas och beställas. Hihi!

Naken djur.. ful-söta eller bara fula?

Naken kanin

Naken katt
Naken mus
Naken marsvin
Naken, råtta? miss-bildad naken råtta?
naken hund - slår allt..
(dock vill jag vara noga med att dokumentera att detta inte är ett fint exemplar av nakenhund)

Japp flera hade fått lösenordet till bloggen..

I förrgår va de 18 unika besökare, i vanliga fall 6-10 max 12 (under all tid jag haft bloggen) sen en dag ploppar de upp till 18 unika.. blev misstänksam och som ni vet så böt jag lösenord igår. De va på eftermiddan och jag fick 16 unika igår och idag - 9 som vanligt igen.. så de känns jävligt misstänksamt.

.
Förra lösen kunde man kanske liska ut, men de här vore väl fan om nån utomstående "kom på" så ökar det igen så kommer jag få lägga ner. Er som ja gett till litar jag på och skulle de öka igen så kan jag inte de, så då låser jag bloggen helt. Åter igen - er litar jag på.

Hälsat på Ida & Mathias & Emilia!

Va o hälsade på liten söt! Henne har ni gjort bra!!
  • Föräldrar: Ida Östlund & Mathias Alvebring
  • Kön: Flicka
  • Namn: Emilia
  • Datum: 3 januari 2011
  • Tid: 19:56
  • Vikt: 3520 gram
  • Längd: 52 cm
  • Hemort: TIERP
Tack till personalen för hjälpen under förlossningen. Stort tack till släkt & vänner för alla gratualtioner.

Hihi! För att jag ska få gosa bebis idag!!...

dsc00997 (MMS)

Hihi! För att jag ska få gosa bebis idag!! Hihi! Nog med dåligt nu kan de få lov att bli bättre bara! Hihi! Massa tunga stenar lättade för mig igår, några är kvar men de fixar jag! Pam pam pam pam! För jag är för stål kvinna! Haha! Mår bra idag, känns lätt idag. En sån där dag där man kurrar fram, spinner, gnider sig mot alla bra saker. Hihi!

Tack älskling för att du minns det fina, d...

dsc00550 (MMS)

Tack älskling för att du minns det fina, det vackra. Tack för att din berättelse om Belles födelse är fin. Tack för att du var lycklig och stolt. Nu vet jag att den var lycklig Trotts att jag inte var det.

Panik!

Får panik ibland när jag kvävs av Belle, när jag ammar, ammar, ammar tills det svider om bröstvårtorna, tills ryggen värker men att hon fortfarande sparkar och klöser en i ryggen så fort man försöker sova... Jag kvävs, drunknar, blä! Blir jätte, jätte sur... Jag måste sova för att kunna ta hand om mina barn, men varför får jag då inte sova? Gurgel... Aja... Får försöka igen...

Fruktansvärt ful..

Men va fan är de för något? kvällens luskande..
hurm.. ögonen tyder på nattdjur, händerna/tassarna är väldigt primat likande, klättrande djur som lever i träd(?), äter säkert bär o frukt i tanke på den lilla munnen.. den är nog snabb som man tittar på kropps formen och lever i en ganska varm miljö, tropisk eller subtropisk skulle jag tro.. afrika eller syd amerika.. de är mina grund gissningar..

Nej ja kom inte på de.. vet du?

Varning - Jävligt dåligt humör!

Morr, morr, gnissel, gnissel, fräs & spott!
Man kan bli så jävla arg ibland, nu för tiden så kan ju kontrollera sig, någorlunda men ibland vill man falla in i impuls och bara skrika, kasta saker, svära, smälla dörrar! Jag kräver en viss del respekt, den del respekt som jag visar andra räknar jag med att få i gengäld, för MAN GÖR SÅ. Jag sliter ganska hårt jag med,, FAKTISKT... fräs!
.
Aja snart så får ja dåligt samvete och blir ledsen istället (om ja tänker på de ena) och de andra pumpas det bara mer och mer varje gång de kommer fram aktivt.. Morr!
.
Man "ska" skänka dåliga människor goda tankar så dom kanske blir goda någon gång, "vända den andra kinden till" om man föredrar det.. men med just denna människa så kan jag inte.. verkligen kan inte, det hettar och hjärtat flyger i trippel fart - du har gått för långt! Spott!
.
Jag tycker MYCKET ILLA om dig
.
H-ordet använder jag inte av princip.
.
Intressant att skriva ett morr inlägg till en människa som inte ens har tillgång till den här bloggen... Men ah! si där nu börjar magkrampen lätta..
.
Där kom de dåliga samvetet över de andra.. ja ville bara ha lite avlastning från dottern Belle en stund eftersom att jag har henne dygnets andra 23 timmar.... Fan ja behöver vila ibland jag med.. ja får ju inte ens sova..
.
Ah.. där gick laddningen ur.. hm hm! en kopp te Åsa? - Ja tack! - Mums!

Framkalla kort?

klicka här för 100 gratis bilder på fuji

Ja burkar hålla ögon öppna när de dyker upp de är ju strålande att bara betala frakt för 100 framkallade bilder, och här ovan är en aktiv länk (från babycenter)

Målat lite...

dsc00994 (MMS)

Målat lite... Va ett år sen jag lyfte penseln innan idag... jag behöver måla, men de behövs lugn för att måla.. ja är inte bra men de kommer från hjärtat och inget annt

Kommer byta lösenord

Jag har inte gett ut lösenordet till många, och brukar ha ca 6-7 besökare/dag, max 10. Men igår toppade de på 18, kan varit nyfiket och loggats in från flera olika ip:n men jag vill inte ta några risker. Jag messar ut det nya lösenordet igen, till er. Om ni vill ge lösenordet till någon annan som jag inte gett till - fråga mig först. Jag upprepar - bloggen är låst av en anledning.

Haft sagostund.

dsc00991 (MMS)

Sötaste sagoboken! Suttit och läst tre sagor för barnen nu, och dom verkade tycka att de va mysigt. Alvin satt i sin bamse vagn och Belle låg i baby gymmet och mös. Alvin somnade precis, Belle sover i min fann och robin har inte gått upp än... Har skit tråkigt.

Mina barn är födda i Vågens tecken

Färg: Blå, Rosa & Grön

Siffra: 2
Blomma: Iris & Ros
Tarotkort nummer: 8 Rättvisa
Planet: Venus
Element: Luft
-
Du som är Våg styrs av planeten Venus, kärlekens och skönhetens symbol. Du älskar kärleken för dess egen skull. Men inte den som är av det heta passionerade slaget, utan den vänliga, ömsinta kärleken. Tvåsamhet är viktig för dig, det är genom den andra du finner ditt eget jag och styrka att leva vidare. 

Den som är född i Vågen är specialist på att umgås med andra människor. Hennes vapen är takt, diplomati och finkänslighet. Hon skulle aldrig gräla eller höja rösten, utom när hon skrattar förstås - och det gör hon gärna och ofta. Hon är en utpräglad festmänniska och älskar att göra nya bekantskaper. Mycket därför att de skänker henne den kunskap och erfarenhet av livet hon så ivrigt söker efter. När hon inte finner den i böcker, på bio eller teater. 

Du som är Våg har verkligen tummen mitt i handen, är helt ointresserad av praktiska ting. Det plus att du är ovanligt vacker och kontaktsökande gör dig ovanligt tilldragande för det motsatta könet. Vem är det som alltid får hjälp med att bära resväskorna på järnvägsstation? Vem behöver aldrig bekymra sig om att sätta i en propp? Eller behöver inte bry sig om ett motorstopp? Du kan gissa själv. Männen står där och riktigt lurpassar på att något ska hända. 

Men det är bara innan du gifter dig som du besvarar alla dessa flirter. När du väl lovat någon evig trohet så bryter du inte det löftet i första taget. Du håller på konventionen. 

Många människor kanske tycker att du är en gnutta velig och har så svårt att bestämma dig. Men det bottnar inte i obeslutsamhet. Det har att göra med att du söker harmoni och balans i allt. Du väger noga alla för och nackdelar - i det oändliga. När väl beslutet är fattat kanske det är för sent, om inte är det förmodligen ett ovanligt vettigt beslut.

Mysigt med astrologi, trist att jag slutade läsa och lära mig.. ja va duktig en gång i tiden och kunde de mesta utantill

Emilia - En liten Stenbock

Färg: Brun

Siffra: 1
Blomma: Tulpan
Tarot kort: 15..
Planet/er: Uranus (och Saturnus)
Element: Jord
Du står verkligen med båda fötterna på jorden. Precis som för dem som är födda i Jungfruns och Oxens tecken är jorden ditt rätta element. men till skillnad från dessa båda som är starkt bundna till materiella ting som pengar och ägodelar dras du till status och makt.

Du styrs av planeterna Saturnus och Uranus. Saturnus berättar att du är mycket försiktigt lagd, och har förmåga till självbehärskning. Du är långsam och måttlig. Men har också förmåga att välja rätt och en stor uthållighet. Precis som en stenbock som klättrar upp utefter bergväggen, långsamt och metodiskt, men alltid når sitt mål till slut. 

Uranus berättar om dig att du plötsligt kan företa dig uppseendeväckande beslut och har förmågan att kontrollera din starka vilja. Du vet hur du ska handla i nödsituationer. Stenbocken kan sjunka mycket djupt, in i sig själv och sin pessimism. men hon har också en förmåga att resa sig, komma tillbaka och göra stordåd. Men allt sker förstås lugnt och metodiskt. Ingen behärskar uppgiften så väl som hon. 

Den största delen av livet lever en Stenbock vad man skulle kunna kalla ett urtråkigt liv. Det finns mycket lite av den unga människans ansvarslöshet och lättsinne. Hon arbetar, stretar och skaffar sig erfarenheter. Umgås helst med dem som är äldre än hon själv. Fast allra bäst trivs hon med att vara ensam. När det gäller kärlek ger hon sin partner trygghet och ekonomisk säkerhet. Men hon älskar inte med hjärtat. Hon väljer partner efter förnuft. 

Många i hennes omgivning retar sig på hennes kyla. Men när det gäller är hon verkligen en vän i nöden. Hon har ett civilcurage som andra saknar. 

En liten brist hos Stenbocken är att hon inte tål att skämtas med. Hon blir förfärligt sårad vi sådana tillfällen. För henne är ju livet som hon själv - hon är mycket självupptagen - djupaste allvar. Å andra sidan skulle hon inte drömma om att skada någon annan. Hon löser gärna konflikter - inte med aggressivitet - utan att ta tag i problemet från grunden. 

Under den senare delen av livet genomgår Stenbocken plötsligt en förvandling. Hon blir ungdomlig glad och börjar njuta av livet - makten och härligheten som hon skaffat sig. Hon söker sig till ett yngre umgänge och lever länge, mycket länge...

Emilia

Gull ungarna morgon myser

dsc00980 (MMS)

Gull ungarna morgon myser

Deprimerad

Glad, ledsen, uppe, nere, jag är allt och inget. Tom men full, av känslor, sånt jag känner och inte känner. Jag är ensam, fast jag aldrig är själv. Mina drömmar blev andras verklighet. De här är att vara deprimerad. Ledsen glad inget mitt emellan. De va länge sen jag kände så, många år sen jag klassade mig i att vara i de här tillståndet. Nu är jag här igen, med alla och inga känslor.

Funderar

Idag är jag filosofisk och tänker väldigt mycket på saker och ting, en sån där dag när inget och allt stämmer på något konstigt vis. De här med barn är konstigt... Dom börjar som en utlösning, som vilken runk som helst, snacka om att killar är massmördare! Ja menar en av hur många som helst. Och va ligger medel på? Två barn kanske? Vi tjejer gör de ofrivilligt, obefruktade ägg stöts ut månadsvis... Men sen växer en sak från honom och en sak från henne till en dna klump i henne, som förvandlas många gånger, den stjäl näring från henne, stjäl syre, kissar i henne, sparkar henne, slår henne. Och sen ut och sen poff är de ett barn?!! Som suger ur henne näring och hon och han älskar den där lilla mer än allt... Konstigt...

Grattis Ida och Mathias!

Grattis så jätte mycket till eran lilla tjej!

Tankar om amning. "det är så vackert", "de...

Tankar om amning. "det är så vackert", "det känns så underbart att ge sitt barn mat", att man känner en otrolig lycka och vördnad. Pytsan! Det som är bra är: jag går ner i vikt, det är gratis, man slipper disk. MEN det gör ont, det är stressande, det tar en jävla tid, barnet blir mammigt, man blir låst, de är svårt att få igång och hålla i gång, ryggen tar stryk, man blottar sig hela tiden. Trotts allt de dåliga ammar jag, varför? varför? varför? Jo, jag vill gå ner i vikt och det är gratis. Jag har tappat 15 kilo, men det är 10 kvar innan ja kommer sluta vikt stressa, för jag vill inte se ut så här. Ego jupp jupp! Men de är så, vikten och bil ringarna får mig att må fruktansvärt dåligt, på riktigt. Jag vet att "det var inte så länge sen som du fick barn" nej ja vet men jag vill vara nöjd med hur jag ser ut någon gång! Få lite självförtroende och sluta skämmas så de så!

Jag fick en komplimang idag! Om min blogg,...

dsc00958 (MMS)

Jag fick en komplimang idag! Om min blogg, om att den är öppen och bra, Hihi de värmer! Thank's! Önskar att jag kunde ha den helt öppen, men jag orkar inte få de jag skriver kastat på mig som förtvrängt skit snack, jag vet vilka som läser, och om det skulle bli konstigt mycke besökare så byter jag lösenord.!

Okej så här vill jag!

Så här:
  1. Först så får JAG guldjobbet som jag sökte idag (som jag skulle vara BÄST på)
  2. Och då går Tim hemma med ungarna, och blir min hemma man!
  3. Sen börjar han plugga när Belle börjar dagis i höst
  4. Och när han är klar (om 1½-2år) så flyttar vi till Rasbo till ett drömhus med vita knutar ♥
  5. Då har jag bara över skogen att köra till MITT JOBB ♥ med mitt körkort i min BUBBLA! ♥
  6. Sen får Tim ett guldjobb på sin nya utbildning
  7. Tim tjänar MASSOR - så jag kan gå ner i tid och ägna mer tid åt mina djur hemma
  8. OCH rida in min STUT!
  9. Sen blir något av våra 5 barn genier eller nåt och försörjer oss så vi kan gå i pension vid 40 ♥
♥SEN LEVDE DOM LYCKLIGA I ALLA SINA DAGAR!♥

Årets diss.... so far

Sms dialog:

Ida: Bjuds de på kaffe? Vi har tråkigt :P.
Åsa: Bjuds alltid på kaffe här!
Ida: Kaffe får vänta. Bebis påväg@
Åsa stannar till, hjärtat skuttar och första reaktionen blir: tar upp mobilen och skriver till sin man:
Persika! Persika!!
(ur ica age 3, Mandy o frugans kod ord för barn påväg!)

Diss nummer två idag va Annika som skulle hem - för att ligga, dissarnas dag idag hahah! :P

Mitt CV till SLU, hoppas de duger..

Er nya djurskötare
Mitt namn är Åsa Lidenvik, förnuvarande bosatt i Tierp med min familj,
bestående av mina två barn, Alvin och Belle och min man Tim.
I gymnasiet gick jag på Jälla och tog studenten där våren 2008 (bifogar betyg), där inriktade jag min utbildning på det som intresserade mig mest -
lantbruksdjur. Kurser som Lantbruksdjurs skötsel, mjölk- och nötköttsproduktion och djurkunskap påbyggnad har gett närmre insyn i just den här
typen av djurskötsel. Kurserna inkluderade så klart en stor del praktik.
Genom Svenska blå stjärna fick jag arbete som vaccinations assistent och senare som vaccinatör, efter avklarad C15utbildning (bifogar kurs-intyg).
Jag var med i massvaccinationen i södra Sverige mot Blåtunga. Arbetet krävde god djurvana, lugn i stressade situationer, samarbetsförmåga,
planerings sinne och att man var uppmärksam och säkerhetstänkande (bifogar referens).
Genom blå stjärna har jag även gått en risk och säkerhetskurs (bifogar kurs-intyg).
Jag är eran djurskötare för att jag är ansvarstagande, nyfiken, social och det jag inte kan vill jag lära mig. Djur är mitt största intresse och har alltid varit.
Dessutom är jag extra intresserad av att jobba för er efter min praktik på er svingård i Funbo, Lövsta, vilket var dom två intressantaste veckorna under min
skoltid.
Er nya djurskötare
Mitt namn är Åsa Lidenvik, förnuvarande bosatt i Tierp med min familj,
bestående av mina två barn, Alvin och Belle och min man Tim.
I gymnasiet gick jag på Jälla och tog studenten där våren 2008 (bifogar betyg), där inriktade jag min utbildning på det som intresserade mig mest -
lantbruksdjur. Kurser som Lantbruksdjurs skötsel, mjölk- och nötköttsproduktion och djurkunskap påbyggnad har gett närmre insyn i just den här
typen av djurskötsel. Kurserna inkluderade så klart en stor del praktik.
Genom Svenska blå stjärna fick jag arbete som vaccinations assistent och senare som vaccinatör, efter avklarad C15utbildning (bifogar kurs-intyg).
Jag var med i massvaccinationen i södra Sverige mot Blåtunga. Arbetet krävde god djurvana, lugn i stressade situationer, samarbetsförmåga,
planerings sinne och att man var uppmärksam och säkerhetstänkande (bifogar referens).
Genom blå stjärna har jag även gått en risk och säkerhetskurs (bifogar kurs-intyg).
Jag är eran djurskötare för att jag är ansvarstagande, nyfiken, social och det jag inte kan vill jag lära mig. Djur är mitt största intresse och har alltid varit.
Dessutom är jag extra intresserad av att jobba för er efter min praktik på er svingård i Funbo, Lövsta, vilket var dom två intressantaste veckorna under min
skoltid.
+ kontakt uppgifter & referenser

Jag har sökt jobb!


Sveriges lantbruksuniversitetet i Uppsala investerar över 300 miljoner kronor i en helt ny stallanläggning för fågel, gris och mjölkkor som står klar under hösten 2011. Lövsta forskningscentrum för lantbrukets djur är då Europas modernaste djuranläggning för forskning och undervisning. I satsningen ingår även uppförande av en biogasanläggning samt ett slakteri. Mjölkkostallet kommer att inhysa 300 mjölkkor med rekrytering. Mjölkostallet kommer att vara högmekaniserat med teknik i framkant. Bland annat kommer korna mjölkas i en av världens första helautomatiska mjölkningskaruseller. Målet med anläggningen är att den ska vara en unik resurs för forskare och studenter och kännetecknas av en produktion som ligger i framkant. Sedan den 1 januari 2010 är stalldriften samlad under ett gemensamt paraply med andra gemensamma resurser inom VH-fakulteten (VH-intendenturen, VHI, www.slu.se/vhi) där det idag ingår totalt ett 20-tal personer varav de flesta arbetar inom stallfunktionerna. Under 2011 kommer de gamla stallarna att fasas ut och ersättas med Lövsta forskningscentrum. Besök gärna www.slu.se/lovsta. 
.
Arbetsuppgifter: Djurskötare utför det dagliga stallarbetet i Europas modernaste mjölkkostall för forskning och undervisning.En stor del av det dagliga arbetet med forskningsuppdrag är samma som förekommer i en ordinarie mjölkkobesättning exempelvis utfodring, djurflyttningar, avelsarbete, rengöring, registreringar osv. Utöver detta tillkommer arbete med forskningsprojekt och undervisning. 
.
Kvalifikationer: Praktisk erfarenhet och teoretiska kunskaper om mjölkproduktion. Du ska vara intresserad av att arbeta med forskningsuppdrag, forskare och studenter. Vi kommer även att fästa stor vikt vid personliga egenskaper så som samarbetsförmåga, självständighet, samt initiativ- och organisationsförmåga 
.
Anställningsform: Tills vidare 
SLU tillämpar provanställning. 
Omfattning: 100 
Tillträde 1 mars eller efter överenskommelse


Så rätt för mig!

Och kolla mina referenser (stolt):
+ C15 utbildning + Risk & säkerhet


Er nya djurskötare
Mitt namn är Åsa Lidenvik, förnuvarande bosatt i Tierp med min familj,
bestående av mina två barn, Alvin och Belle och min man Tim.
I gymnasiet gick jag på Jälla och tog studenten där våren 2008 (bifogar betyg), där inriktade jag min utbildning på det som intresserade mig mest -
lantbruksdjur. Kurser som Lantbruksdjurs skötsel, mjölk- och nötköttsproduktion och djurkunskap påbyggnad har gett närmre insyn i just den här
typen av djurskötsel. Kurserna inkluderade så klart en stor del praktik.
Genom Svenska blå stjärna fick jag arbete som vaccinations assistent och senare som vaccinatör, efter avklarad C15utbildning (bifogar kurs-intyg).
Jag var med i massvaccinationen i södra Sverige mot Blåtunga. Arbetet krävde god djurvana, lugn i stressade situationer, samarbetsförmåga,
planerings sinne och att man var uppmärksam och säkerhetstänkande (bifogar referens).
Genom blå stjärna har jag även gått en risk och säkerhetskurs (bifogar kurs-intyg).
Jag är eran djurskötare för att jag är ansvarstagande, nyfiken, social och det jag inte kan vill jag lära mig. Djur är mitt största intresse och har alltid varit.
Dessutom är jag extra intresserad av att jobba för er efter min praktik på er svingård i Funbo, Lövsta, vilket var dom två intressantaste veckorna under min
skoltid.

Mitt namn är inte mamma

Känner att jag kräver mer tid för mig, för min egen skull, JAG med stora bokstäver. Jag har hamnat bakom allt så länge nu, jag måste få komma fram igen, armbåga mig fram i familjen och kräva min plats, min pedistal, min tron vid sidan av dom andra, och inte bakom, jag måste få synas jag med! Egotripp! Me me me! Hej mamma har ett namn också, mamma är inte bara mamma, mamma heter åsa! JAG... Jag vill... Jag vill... Jag vill måla, jag vill rida, jag vill läsa, jag vill Pyssla, jag vill jag vill... Finns en massa saker som JAG vill göra och lägga tid på, för min egen skull, en dag.

Dagen i korthet

De blev ingen bebis idag, men de är inte långt kvar alls. Ingen bebis men lax sida med potatis och sås och sallad hos mamma, Mums! Tack tack! Har blivit mycket uppdaterat på dopBloggen idag! Och min "genvägs knapp" har gått sönder på mobilen, ganska irriterande. Dagen i korthet.

Funderar... Ida är påväg in till förlossni...

dsc00951 (MMS)

Funderar... Ida är påväg in till förlossningen nu, de verkar verkligen som att lilla tjejen vill komma ut nu. Tänk om jag kunde ha fått den förlossningen jag ville ha? Tänk om jag skulle kunna säga "jag vet hur det känns" eller "du har i alla fall inte fött barn" eller kunna sträcka på ryggen och säga att "jag har fött barn"... De kan jag inte... Jag har inte haft en förlossning... Jag har blivit opererad, båda gångerna. Jag har inte fått föda mina barn eller inte kunnat. Det saknas mig, jag har gått miste om det, jag har sett fram emot dagen det i 74 veckor, plus 3.... Och nu är det inte säkert att jag någonsin kommer kunna få känna det heller eftersom att min livmodervägg är svagare... Kanske får jag inga fler barn alls, fast jag vill. Jag vill få känna den euforiska lyckan över att ha fött barn, satt ett liv till världen. Lugn, jag vill inte ha fler än på ett tag, en någon gång...

Belles dopblogg uppdaterad

Belles dopblogg är uppdaterad ♥

Bästa ur rally brudar:" när jag va ung höl...

Bästa ur rally brudar:" när jag va ung höll jag på med orientering, men då sa min far;varför hålla på och springa i skogen när det finns vägar för?!" när hon som sydde pappa håller blind date mellan henne och nån karl

Belles dopblogg uppdaterad

Belles dopblogg är uppdaterad ♥

Vårat nyårsfirande

Åter igen; Gott Nytt år! Önskar alla ett Lyckligt 2011!